четвртак, 26. мај 2011.

Ničija nije do zore gorela

Niko vas ne tera da čitate moj blog, ja vaš ne čitam sigurno. Svi koji su se našli prozvanim su to čuli od mene u lice, tako da ne znam što se sad čude. I dalje nisam video vaše rezultate, zato što ih nema.
Ničija nije do zore gorela, to sam vam rekao i prošle godine, a kao odgovor dobili ste jednog još bržeg Blaža. Pobedite me u šumi, a ne na blogu i sajtu. Ja sam i dalje brži od vas. I ne dirajte klince, oni su dobri momci, ja im samo pomažem da budu još bolji i da konačno izađe dobar senior od klinaca koji su prošli juniorski staž.

среда, 25. мај 2011.

O Srbijo među šljivama!!!

Oni koji vole orijentiring i dolaze na trke, prate šta se dešava u svetu, znaju da se za vikend održavaju izborne trke na terenima oko Anjesija. Gde smo tu mi?
Savez je ove godine već dobio 2.5miliona dinara za svoje potrebe od Ministarstva sporta i nema više kvartalnog kašnjenja kao do sada. Gde će otići te pare? Naravno da neće otići u razvoj sporta, već u razvoj krkanluka, sastančenje, seminare...
U posledjih nekoliko godina, Savez dobija lepe pare za razvoj sporta od ministarstva i svake godine umišljeni treneri i selektori, glupo mi da ih nazovem sportisti jer to nisu, vodili su gomilu dece na razne kampove. Uvek me nerviralo zašto to rade bez ikakvog cilja, napretka, vizije. Kad ne lezi vraže, zašto bi neko nešto u Srbiji radio bez neke lične koristi. Tu se uvek traži određen broj pansiona, iskoristi se manje, uplati se tačno, razlika naravno nekome ide u džep. I svi srećni i zadovoljni. I onda nije ni čudno što Srbija ne bi imala seniorski sastav da nije nas iz vojske, koje je Tokalic na drugarskoj osnovi doveo ovde. I gle čuda, ima li neko ko može da pobedi nekoga od nas? A od svih tih juniora koji su prolazili kampove i koji i dalje prolaze kampove, vrede samo dvojica, Sava i Filip. A ko ih je to doveo do nivoa na kojem su sad? Oni što stavljaju pansione u džep ili ja?

Kad sam se zimus kandidovao za selektora, Vokri je pred UO izjavio da sam ja kao odustao a Frulja ga je podržao. Lagali su obojica. Tad mi je bilo krivo i bio sam ljut na Frulju zašto me nije pitao. Međutim, on to namerno radi. U situaciju u kojoj niko ne želi od stručnjaka iz UO da se prihvati bilo čega da radi u Savezu, on se kao spasilac javlja da on bude v.d. selektora uz dvojicu savetnika. Javno pitam sve koji čitaju ovo, kakve veze sa bilo kojim sportom imaju Frulja, Ilić i Paksi? Šta oni znaju o treningu? Koje su im norme za neko takmičenje? Koje su im izborne trke? Njih to ne interesuje, samo ih interesuje da rade protiv mene, jer nije poenta da neko bude dobar, nego da se priča kako su oni nekad bili dobri. Ja još ne nađoh neki njihov rezultat.

Ta v.d.ljiga me pitala za par saveta oko nekih takmičenja i sastava reprezentacije i rado sam mu svaki put izašao u susret. Jednom prilikom mi pomenu da na WOC treba da ide jedna devojka koju pre neki dan na facebook-u videh sa pivom u jednoj i cigaretom u drugoj ruci. Šta reći osim EJ LJIGO, VREĐAŠ MI GANGLIJE!!! Za sad je opcija da treća devojka bude neka devojka što živi u Švedskoj, rekoše da mi nemamo bolju. Ne gospodo, mi nemamo goru, jer svaki rezultat je bolji od m.p. ili disq rezultata. Setite se koliko završenih trka ima. Nije valjda ovo sa slike dovoljno za WOC?

Sačekajte još 3-4 nedelje pa pogledajte spisak za EYOC i samo prebrojte trke na kojima su bile neke devojke koje će otići tamo. Navedena ljiga me pitala za norme na 3km koje treba da se istrče da bi ljudi ušli u reprezentaciju. Ali shvatio je da osim nas Save, Filipa, Popa, Ugora i mene niko ne može da istrči ni te norme, a da ne spominjem da su jadne. Eto odgovora svima koji su me pitali zašto se ne trči provera. Ko bi ušao u reprezentaciju onda? Kako bi se pravdali pansioni?

Ionako Paksi reče na FG da on i ne bi davao pare za takmičenja u inostranstvu nikome, jer on planira da omasovi sport, pa da iz toga traži kvalitet. Teorija dobra, praksa? Nema je, ne interesuje to ovde nikoga. Bitno je da neke svoje neispunjene snove i komplekse leče kroz mestu u UO.
Prošle godine nisam trčao BOC zbog devojaka koje me sahraniše na Kopaoniku. Gde su danas te devojke? Sreće li ih neko na trkama? Ali humanista zna najbolje.
Jedini čovek vredan pažnje u tom savezu je Zagorac, i hteo je zimus da mi pomogne, ali šta će on sam da uradi kad mu serviraju druge priče.

Zato, putuj Evropo nemoj više čekati na nas!!!

среда, 18. мај 2011.

O PLAZMA


Početkom marta sam poslao OSS molbu da odvoji 300evra kako bih nastupio na zvaničnom kampu krajem maja u Francuskoj. Zahtev se odnosio samo na deo putnih troškova do Anjesija za jedna kola, u koja su se mogla potrpati svih petoro izabranih reprezentativaca koji žive, rade, TRENIRAJU I TRČE TRKE u Srbiji. Niko mi ništa nije odgovorio.

Pre neki dan sam dao predlog v.d.selektora da OSS odvoji pare bar za putne troškove kako bismo natupili na Prvenstvu Slovenije na dugim distancama i štafeti, kao i na Prvenstvu Mađarske na srednjim distancama i štafeti, kako bismo imali neke jake trke u okruženju, ako već ne idemo na kamp u Francusku. Koliko sam danas video, on se sprda sa mojim predlogom.

Zato pogledajte šta je UO OSS usvojio u januaru. Oni pomažu nekog Zorana Milovanovića, ko god taj čovek bio, ili ga neko od vas poznaje sa trka od pre 10god, sa 20000din kako bi učestvovao na seminaru u Crnoj Gori. Ko je ovde lud? A već 16.08. će se svi pitati zašto niko iz Srbije ne može da uđe u finale Svetskog prvenstva. E pa zato što izvesni Zoran dobija lovu za šetanje po Ivanovim koritima, a trkači ne moraju da dobiju ništa. Ovde ti samo uzmu startninu, platiš prevoz i smeštaj i svi su srećni posle trke ako skupe lovu za roštilj. A svi hoće finale.

Zato ću od sledećeg takmičenja da pokrenem akciju skupljanja dobrovoljnih priloga za pomoć ljudima koji ne dolaze na trke, da odu na neki seminar u inostranstvo, kao i taj Zoran. Skupili smo pare za gaće Filipu, skupićemo i za odlazak nekom novom Zoranu.

Svaka čast članovi UO. Ali i ne čudi zašto nam ne pomažete, jer vi nikad niste oznojili dupe ili ga smrzli zimi na -15C na treningu, niti ste ikad bili trkači pa znate šta je nadmetanje. Hvala vam nizašta!!! U Srbiji se sve radi na isti kalup, zato se podsetite ove pesme.

недеља, 15. мај 2011.

Trofej Beograda

Dva dana, dva sprinta, dve pobede. Ove godine sam pobedio na svim sprint trkama, iako smatram da je to moja najslabija disciplina i nisam oduševljen tim trkama. Ali, rezultati kažu drugačije.
Sada počinju završne pripreme za Brazil, a prve trke će biti Prvenstvo Mađarske na srednjim distancama i štafeti za mesec dana.