понедељак, 06. јул 2009.

KOPAONIK OPEN 2009

Proteklog vikenda održano je trodnevno orijentiring takmičenje na Kopaoniku, kao propratno takmičenje EYOC 2009.

Prvog dana na programu je bila duga distanca 10.1km. Trku sam krenuo prilično mirno, ali na drugoj konroli pravim grešku u izboru varijante i upadam u jarak ispred kontrole. Tu gubim dva minuta i stiže me Ugor. Posle toga na šestoj kontroli silazim previše nisko i srećem Ugora koji me prestigao i tu gubim još dva minuta. Do devete kontrole ponovo idem sam i prelazim Ugora ali me stiže Andraž i sledećih nekoliko kontrola nastaje prava potera na stazi. Prema 13.kontroli sam imao krizu i nastavljam sam, ali kontrolu ipak overavam pre njih dvojice. Do kraja trke smo se držali u grupi uz par sitnih grešaka u reonu kontrole. Na kraju vreme 85:01.

Drugog dana je bila srednja distanca koja se bodovala za WRE bodove. Dužina staze je bila 4.5km po prilično kamenitom terenu. Trudio sam se da trčim sigurno i sa što manje grešaka jer sam osećao umor od prvog dana. S obzirom da je prethodnih dana kiša padala po ceo dan, svaka uvala na terenu je bila potočić a teren pun močvara. Na drugoj kontroli pravim grešku od 30s, jer sam skrenuo u desni potok. Na 4. kontroli stižem Ugora koji je startovao 6 minuta ispred mene. Već na sledećoj kontroli gubim 30s i tu se razdvajamo. Na putu ka 8. kontroli prolazim suviše nisko od sedla i tu gubim više od 1min. Na seriji kontrola do 12. teren je bio pun kamenja i morao sam ići sporije kako ne bih pravio veće greške. Na 13. i 14. kontroli sam imao problema sa pronalaženjem kontrola koje su bile u stenama i vrteo sam se oko njih. Na 15. kontroli opet gubim oko 30s zbog ranijeg ulaska u potok i nepotrebnog provlačenja. osle te kontrole bila je uzbrdica koju sam jedva savladao i toliko sam bio umoran da sam jedva čekao da se trka završi. Na kraju 41:33 sa više od 3:30min grešaka.

Poslednjeg dana na programu je bio sprint dužine 1.9km. Na startu sam doživeo peh da mi čovek iz organizacije nije pustio kartu i morao sam da se vraćem po nju. Na 3. i 4. kontroli pravim 2min grešaka ali sam nastavio sigurno do kraja. Jedva sam se dovukao do cilja koliko sam bio umoran. A na cilju užas. Čip mi nije očitao predposlednju kontrolu i bio sam DISK. Najgore od svega je što na kraju nemam plasman. Naravno, Bugari nisu hteli da očitaju stanicu zato što im je tako odgovaralo, kako bi Kiril pobedio jer je i Zinca bio DISK zbog neočitane poslednje kontrole. Žiri odlučuje da se kontrola ne očitava i ostajem bez plasmana(ranije su se kontrole očitavale po potrebi takmičara, a sada ću pisati žalbu da se postupi retroaktivno po pravilima i da se oduzmu poeni svima koji su ih tako upisali).

Organizam mi trenutno vapi za odmorom i ove nedelje ću morati da se dobro odmorim, ali već sledeće nedelje kreću pripreme za Mađarsku i forsiranje dužina i brda.
I naravno da ne zaboravim, naša reprezentacija je doživela fijasko na EYOC. Valjda je red da se stručni štab povuče kako se i dalje ne bi brukali sa ovakvim rezultatima.

1 коментар:

 1. Dečače, Bugari nisu očitali stanicu jer je po propisima IOF-a čip taj koji je merodavan a ne stanica!

  citiram

  "If a competitor punches too fast and fails to receive the feedback signals, the card
  will not contain the punch and the competitor must be disqualified (even though
  the control unit may have recorded the competitor’s card number)"

  --
  IOF Foot Orienteering Competition Rules 2009, odeljak 20.5

  ОдговориИзбриши