недеља, 13. септембар 2009.

Istraživanje

Posle duže vremena konačno da nešto napišem i ovde. Posle razočaravajućih rezultata na WOC vratio sam se svakodnevici koja se i dalje svodi na treninge i putovanja sa takmičenja na takmičenje. I nažalost, posle više od mesec dana treninga i trka na dobrim kartama, počev od Kopaonika pa do kraja WOC, vratio sam se u neistraženi svet karata Milana Bačanca. Koliko god da mislite da ne može više ništa tu da vas iznenadi, varate se.
Na Zlatiboru je održano Prvenstvo Srbije na srednjim distancama i trka Kupa. Nemam komentar, dovoljno je videti karte i koncepcije staza.
Posle toga došla je na red Balkanijada u Paraćinu. Fenomenalni tereni i karte. Na sprintu sam bio 10. i na dugim 6. Nažalost, trke kao što je ova, Kopaonik i Andrevlje su u istom rangu kao i druge za Kup i valjda će se zla srpskog orijentiringa uskoro povući.
Juče na terenu u peščari kod sela Usije održana je još jedna trka za Kup. Neću više da komentarišem glupe karte i trke, ko je bio sve je video.
Za koji sat krećem sa drugarima u Estoniju na 42. Svetsko vojno prvenstvo. Poslednji izazov za ovu godinu u društvu najboljih svetskih orijentiraca. Vesti možete pratiti na www.mil.ee/orienteering/.

1 коментар:

  1. Пратио сам резултате са светског Првенства у оријентирингу из Естоније.Надам се да је и већина оријентираца!?Могу само да честитам свима Вама, јер како нам иде у оријентирингу, ово су једни од бољих резултата.Терени на којима се одржавало Првенство су такви да ипак одговарају нашим такмичарима, мада на средњој и штафети мало другачија него код нас.Свака част на борбености, а на лонгу су веома добра времена по километру на дужину од 15км.
    Ипак морам да приметим да ти је вероватно најбољи пријатељ постао Аустријанац са штафета:
    1 Christian WARTBICHLER 00:46.53[ 24]

    ОдговориИзбриши