среда, 18. мај 2011.

O PLAZMA


Početkom marta sam poslao OSS molbu da odvoji 300evra kako bih nastupio na zvaničnom kampu krajem maja u Francuskoj. Zahtev se odnosio samo na deo putnih troškova do Anjesija za jedna kola, u koja su se mogla potrpati svih petoro izabranih reprezentativaca koji žive, rade, TRENIRAJU I TRČE TRKE u Srbiji. Niko mi ništa nije odgovorio.

Pre neki dan sam dao predlog v.d.selektora da OSS odvoji pare bar za putne troškove kako bismo natupili na Prvenstvu Slovenije na dugim distancama i štafeti, kao i na Prvenstvu Mađarske na srednjim distancama i štafeti, kako bismo imali neke jake trke u okruženju, ako već ne idemo na kamp u Francusku. Koliko sam danas video, on se sprda sa mojim predlogom.

Zato pogledajte šta je UO OSS usvojio u januaru. Oni pomažu nekog Zorana Milovanovića, ko god taj čovek bio, ili ga neko od vas poznaje sa trka od pre 10god, sa 20000din kako bi učestvovao na seminaru u Crnoj Gori. Ko je ovde lud? A već 16.08. će se svi pitati zašto niko iz Srbije ne može da uđe u finale Svetskog prvenstva. E pa zato što izvesni Zoran dobija lovu za šetanje po Ivanovim koritima, a trkači ne moraju da dobiju ništa. Ovde ti samo uzmu startninu, platiš prevoz i smeštaj i svi su srećni posle trke ako skupe lovu za roštilj. A svi hoće finale.

Zato ću od sledećeg takmičenja da pokrenem akciju skupljanja dobrovoljnih priloga za pomoć ljudima koji ne dolaze na trke, da odu na neki seminar u inostranstvo, kao i taj Zoran. Skupili smo pare za gaće Filipu, skupićemo i za odlazak nekom novom Zoranu.

Svaka čast članovi UO. Ali i ne čudi zašto nam ne pomažete, jer vi nikad niste oznojili dupe ili ga smrzli zimi na -15C na treningu, niti ste ikad bili trkači pa znate šta je nadmetanje. Hvala vam nizašta!!! U Srbiji se sve radi na isti kalup, zato se podsetite ove pesme.

16 коментара:

  1. Анониман18. мај 2011. 08:49

    Pogrešio si taj neki Zoran Milovanović ni pre 10 godina nije dolazio na takmičenja, pogledaj rezultate, ali je zato "siva" eminencija u Savezu i prvi srpski ideolog tzv. orijentiringa.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман18. мај 2011. 10:21

    seminarima se poboljšava sport, a ne trkačima... od starta vas bojkotuju jer ne veruju u vaše učešće, a i svi vi radite pa umesto da pare izdvajate za mesečnu ratu stana, bolje je da ulažete u orijentiring!
    zato i nije bitno ko ide i kako ide, već ko će u vaše ime da obrne prase i gajbu piva. To košta najmanje 20 000

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман18. мај 2011. 13:29

    Jel to sve nas neko zajebava? Crna Gora i orijentiring??? Smejem se vec 2 sata! Da li je moguce da je nekom uopste palo napamet da ide u Crnu Goru, gde ima toliko klubova i orijentiraca da se na njihovom terenu odrzava nekakav seminar. A sto je stvarno najjaci utisak, ladno postoji grad/selo po imenu Ivanova Korita. Mora da ima jedna kuca sa cesmom i eto, ajmo tamo da ladimo jaja.
    Jaoooo Srbijo, pukla si skroz dok god te vode strani crnogorski placenici koji su uz to da se setimo priznali Kosovo medju prvima. Aj sad da ih ljubimo i nazivamo bracom i...
    Kad su poslednji put na nekom nasem takmicenju nastupili orijentirci iz CG, ili neko iz Srbije na njihovom takmicenju? Takvom logikom bolje da je seminar odrzan na Bahamima.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман18. мај 2011. 15:19

    Katastrofa!!! Eto gde ide nas orijentiring. Hajde platite meni da odem na Mars. Podnecu izvestaj. Obecavam!

    ОдговориИзбриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман18. мај 2011. 22:33

    Јако ми је жао младих такмичара који су кренули ка елити, јер ако се сада поступа тако са тренутно нашим најбољим такмичарима и такмичаркама, какву мотивацију да имају за бољи рад и веће напоре на тренинзима.
    Можда ће их "чика" З.М. Шиља (мали ПЕО) једног дана одвести да трче у Монте Негро!?Наравно ако буду добри и послушни!
    Још један велики корак ка дну.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман19. мај 2011. 07:55

    Ha, ha, ha, ha, koji je to lik, mislim na tog Zorana Milovanovića, pa on je stalo gledao samo svoj i donekle klubski interes. Uvek je on donosio odluke i sastavljao reprezentaciju pa ćr tako biti i dalje. Velika mutljavina ali izgleda da ostali tu ne mogu ništa promeniti. Ja tu ništa ne bi menjao.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман19. мај 2011. 09:18

    Vreme ogoljava istinu, da je čovek samo zarad sebe funkcioner to je jasno poslednjih 15 godina, nije se pojavljivao na trkama. Kada je izabran za predsednika saveza nije bio prisutan na Skupštini. Poznato je da je prisvajao orijentacione pare koje su dobijane za pomoć od skandinavaca. Pošto mnogo voli pare predlažem da na takmičenja donesemo "Prasicu kasicu" u koju bi svaki takmičar ostavio neki dinar da bi Z.M. imao za službena putovanja po Jugoistočnoj Evropi i mogao da osposobljava orijentirce a naročito po Ivanovim koritima.

    ОдговориИзбриши
  9. Pa ni Frulja nije nista bokji od tog Zorana, njemu vise vredi osoba koje se kres...a sa svim dobrim orijentircima nego ja. Ovo su njegove reci.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман19. мај 2011. 20:30

    Sad mi je zao, sto ga Cane iz Paracina promasi preko stola na jednoj skupstini pre 12-13 godina.

    ОдговориИзбриши
  11. Nije poenta ko je koliko ukrao, nego sto niko ne shvata da je ovo sport i da treba ulagati u sportiste, a ne u badava stvari. Koliko provaljujem, pola UO je tamo iz neke koristi. Sta ce nam placeni sekretar kad nemamo sportiste? Verovatno je on bitniji od trkaca. Da smo svaki mesec dobili za putovanja na trke ili mini pripreme koliko on love dobije mesecno, mozda bi i bilo rezultata.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман20. мај 2011. 08:54

    Blazo jedna molba da li bi vratio onaj post koji si uklonio nisam stigao da ga procitam.

    ilke

    ОдговориИзбриши
  13. To je bio moj post sadrzine "aaaaaaaaaa", tako da nista nisi propustio!

    ОдговориИзбриши
  14. Rade Gašparović20. мај 2011. 13:40

    Orijentaciono trčanje je odavno u kolapsu, da bi se povratilo trebaju radikalni rezovi:
    - napraviti plan,
    - utvrditi prioritete,
    - razraditi strategiju kako to sprovesti i sa kojim ljudima,
    - precizirati kriterijume,
    - rasteretiti stručnih poslova rekreativne i one koji se ne pojavljuju i učestvuju na takmičenjima "funkcionere" /odvesti ih u lepu šumu i tamo ostaviti sve dok ne nauče da pronađu kontrolu/ od bilo kakvog rada u orijentacionom sportu,
    - osloboditi se kvantiteta članova komisija koji nemaju orijentacionog znanja i iskustva a samo predstavljaju klubove.

    Svim sportistima /koji treniraju/ predlažem da se organizuju i zajedno krenu na takmičenja u inostranstvo /biće im jeftinije/ - skandinavija, Rusija, srednja i zapadna Evropa, kako bi se usavršavali, sticali iskustvo i doživeli normalno orijentaciono takmičenje.
    Na domaćim takmičenjima gubite i rasipate snagu i emocije što će vas brzo udaljiti od orijentisanja.

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман6. јул 2012. 16:50

    Taj Silja je mnogo pametan i privlacan covjek.

    ОдговориИзбриши