недеља, 7. март 2010.

NI MANJEG KURCA NI VEĆE DREKE (iliti DALEKO I GLUPO)

Ovog vikenda je počela zvanična O sezona u Srbiji. Kao i svake godine, ovo je odlična prilika da se vide neki ljudi sa kojima se ne viđam baš često preko zime. Takmičenje je bilo sastavljeno od tri trke od kojih se prva nije računala u plasman.

Prvog dana je održan sprint u Topčiderskom parku. Karta je u šumovitom delu, zbog snega, bila jedna velika močvara kroz koju se jedva prolazilo. Ali kao i svaki sprint i ovaj je prošao kratko i brzo. Dužina od 3.2km, vreme 16.04 i prvo mesto.

Drugog dana je održana trka u Šušari na terenu koji je najavljivan kao srpska Boroka. Međutim, sa ovakvim kriterijumom crtanja Boroka bi bila jedan veliki raster. Na trci sam od samog početka bio van ritma, odnosno napravio sam grešku što sam krenuo sa iskustvom od prošle nedelje i zbog toga sam na nekim mestima sam očekivao potpuno drugačije objekte, ali koliko para toliko i muzike... Pravio sam serije grešaka od nekoliko u nizu i nikako se nisam mogao vratiti u ritam. Na kraju sam išao 39.38 sa nekih 6-7min grešaka i zauzeo sedmo mesto. Na stranu i loša trka koliko sam se smrzao tog dana.

Da sranja nikad ne idu sama video sam u nedelju. Do ciljne ravnine smo morali da pešačimo 5km po blatu i njivi, a odatle još 1km uzbrdo do starta. Kako je dobro bio označen put do starta zakasnio sam na isti, kasnije sam čuo da je start i pomeren zbog toga. Trka kao i svaka livadska trka, karta.... Šta reći? Dečja. Štedelo se na svemu, na izohipsama (ni u jednom trenutku nisam bio siguran da li napasti kontrolu sa gornje ili donje strane jer su izohipse relativan pojam, ali je bar oblik reljefa pogođen), na detaljima, na reambulaciji... U principu staza je bila prosta ali jednostavno nisam mogao da trčim nizbrdo, po izohipsi, pao sam mnogo puta i okupao se u snegu, i na kraju 9.1km za 71.11 i nisam video koji sam u ukupnom plasmanu.

I na kraju posle tri trke, osim gore pomenutog viđenja sa ostalim orijentircima i druženja, ne vidim svrhu svega ovoga. Volim da idem na trke ali neke stvari treba izbegavati.

2 коментара:

  1. Анониман7. март 2010. 18:36

    Праве речи за концепцију другога дана.Олдајтемер из карловаца

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман7. март 2010. 21:50

    Pre bi se moglo reći kontracepcija!Pravi TV Shop proizvodi, lepa reklama-kupiš "govno".
    Zar je neko očekivao bolje???

    ОдговориИзбриши