понедељак, 12. април 2010.

Prvenstva Srbije ( Smederevo i Oplenac)

Proteklog vikenda sam trčao dve sprrint trke, kraću i dužu, sa podjednakim učinkom - dva druga mesta.

Prvog dana je mesto zločina bilo Smederevo. Rani dolazak, priprema za trku, druženje, malo smeha, zagrevanje i onda šamar. Na malo neprijatnom vetru smo zagrejani čekali pola sata da počne start bez ikakvog nagoveštaja kad će krenuti. Posle 30min zakašnjenja trka je krenula. Iz ne znam kog razloga, trku sam krenuo sporo i do 5. kontrole sam imao osećaj da se vučem. Tu sam pokušao da ubrzam i na trenutak uspeo, ali nisam imao svežine da držim jak tempo do kraja. Na par mesta sam ušao u pogrešan prolaz što me na kraju i koštalo prvog mesta. Bio sam drugi za velikih 6sek ali 1sek ispred trećeg i 3sek ispred četvrtog. Odavno nije bila neka ovako tesna trka na našim prostorima.

Drugog dana sam trčao na Oplencu i to je bilo Prvenstvo Srbije na kratkim distancama. Karta ista kao prošle godine sa dodatim delom iza hotela koji je začinio trku, ali koji je u suštini bio veoma prost. Ispada da kukam, ali pre starta mi nije bilo dobro i ispovraćao sam se desetak minuta pre startnog vremena. Međutim, ovde sam izgubio od samog sebe. Krenuo sam sigurno prvi deo trke do ulaska u žbunje, a tada sam napravio neobjašnjivu grešku. Posle kontrole broj 45 tražio sam kontrolu 46 iako je moja kontrola bila broj 50. Ne znam ni odakle mi pomisao da tražim 46, odnosno nisam ni pogledao opise već sam išao po automatizmu. Kada sam našao broj 50 počeo sam da jurim za brojem 46 i našao je jer su bile relativno blizu,ali mi se nije karta poklapala u glavi. Onda sam pogledao opise i video da mi treba broj 50. Izgubio sam 1.45min na toj kontroli, ali sam zaostatak bio nadoknadio u prvom leptiru sa dobro istrčanim kontrolama, ali sam pred kraj drugog leptira napravio 30sek greške provlačeći se kroz žbunje i to je bila razlika koja je ostala do kraja i što je bilo dovoljno opet za drugo mesto. Posle trke sam bio mlo deprimiran zato što sam počeo da grešim kao i prošle godine na sprint trkama. Sprint će svakako biti deo mog fokusa neko vreme jer moram da konačno istrčim neku sprint trku sa fokusom zadržanim tokom cele trke.
Bojao sam se još jedne prehlade u nizu posle Smederevskog produvavanja ali se i dalje nadam da ću proći bez prehlade. Do neke naredne prilike ostaje mi samo da se fokusiram na sebe jer sam sam sebi najteži protivnik.

4 коментара:

  1. Gde se mogu videti rezultati O trka? Jel se kace rezultati sa splitovima da se moze kasnije porediti?

    ОдговориИзбриши
  2. Pa ima na grupi. Posle svake trke posalju rezultate i splitove.

    ОдговориИзбриши
  3. Bravo Blazo, drugo mesto u Sriji ipak znaci.

    Ne znam da li si pisao, ali bi bilo super da na blogu procitamo recimo tekst o tome ko trci orijentiring trke. Da li su to stari, mladi.. i slicno... meni se npr cini da je obrazovna struktura nesto jaca kod orijentiraca nego kod trkaca.. neam pojma zasto to mislim :))

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. Pa mislim da si u pravu. Vecina ljudi je zavrsila fax ili studira, ali se po pitanju informaticke kulture, pocev od poziva, startnih lista i rezultata, kao i komentarisanja, daleko vise otislo nego li u nekom drugom sportu, iako je ovo verovatno najmanje profitabilan sport u Srbiji. A O trke trce apsolutno sva godista, od 7 do 77god, s tim sto postoje i muska i zenska elitna kategorija koji malo odskacu od ostalih.

    ОдговориИзбриши